policija nocna
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 20:10
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Gradsko vijeće Philadelphije je 14. oktobra usvojilo zakon kojim se prekršaji tzv. nižeg nivoa sada smatraju sekundarnim prekršajima i uključuju stvari kao što su problemi s registracijskim tablicama, napuknutim svjetlima i manjim opstrukcijama. Vozači koji počine takve prekršaje sada će samo poštom dobiti upozorenje ili navođenje sudskog presedana.

NER FIT

CNN izvještava da su u 72 posto zaustavljanja u saobraćaju koje je policija izvršila između oktobra 2018. i septembra 2019. vozači bili Afroamerikanci, uprkos tome što čine 48 posto stanovništva Philadelphije. Podaci iz ove godine pokazuju da su afroamerički vozači činili čak 67 posto zaustavljanja u usporedbi sa samo 12 posto bijelih vozača.

Novi zakon također uključuje i prateći zakon kojim će se uspostaviti baza podataka koja se može pretraživati, dostupna javnosti, a koja će zahtijevati od policijskih uprava da navedu sva zaustavljanja u saobraćaju, uključujući ko je zaustavljen i razlog zaustavljanja.

– Vjerujemo da je ovo pravedan i uravnotežen pristup rješavanju rasne nejednakosti bez ugrožavanja javne sigurnosti – rekla je policijska uprava.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER