Grad Zenica će i ove godine obezbijediti besplatne udžbenike i školske ruksake za sve prvačiće

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem obezbijedit će i ove godine besplatne udžbenike i školske ruksake za sve prvačiće s područja grada Zenica.

Već tradicionalno tim povodom će biti održana manifestacija „Sretno đaci prvaci“ i to u ponedjeljak, 12. septembra 2022. godine sa početkom u 18:00 sati, u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“.

Na manifestaciji će biti podijeljeni udžbenici i školski ruksaci za oko 1090 prvačića, koji će ove godine pohađati prvi razred u 17 škola na području grada Zenica.

ČITAJ JOŠ:  Odgovor Službe za inspekcijske poslove Grada Zenice na reagovanje Uprave policije MUP-a ZDK u vezi sa pružanjem asistencije građevinskoj inspekciji

Osim toga, predviđeno je i druženje mališana kroz edukativno-zabavni program.

Kao što volim istaći, od preuzimanja mandata gradonačelnika, nastojim uspostaviti sistem podrške za sve naše građane i sve generacije. Obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika i ruksaka želimo olakšati roditeljima pri opremanju svojih školaraca. Isto tako, našim najmlađim sugrađanima želimo poručiti da u ovoj Gradskoj upravi imaju oslonac“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Pozivamo roditelje i prijatelje prvačića da nam se pridruže u Gradskoj areni 12.09.2022. godine u 18:00 sati.

ČITAJ JOŠ:  Za nevakcinisanje djeteta kazna i do 5.000 KM
GODISNJICA
MARKETING