Portal 072info

Grad Zenica član tima PRO-Budućnost

Potpisivanjem Protokola o saradnji i formiranjem radne grupe, Grad Zenica se uključio u mrežu  lokalnih  samouprava koje su članice tima PRO-Budućnost.

PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) je  četverogodišnji USAID-ov projekat izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima  svih etničkih skupina u BiH.

U partnerstvu sa CRS-om, Fondacijom Mozaik, Karitasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana iz Banja Luke, provode se aktivnosti koje obuhvataju organizaciju različitih  događaja. U  mnogim gradovima BiH kroz aktivno sudjelovanje  mladih, nevladinih organizacija, udruženja, vjerskih zajednice, medija, različitih nivoa institucija vlasti, nastoji se  zajednički doprinjeti boljem suživotu.

Uključenjem Zenice u mrežu članica PRO-Budućnost tima civilno društvo će imati priliku putem  radne grupe  solidarno raditi kroz zajedničke akcije uz pomoć malih grantova koji će se dodjeljivati kroz PRO Budućnost. Krajnji cilj projekta je priprema Platforma za izgradnju mira, mapa puta koju će stvoriti građani, a koja će predstavljati nacrt za zakone koji bi trebali doprinijeti razvitku zemlje u kojoj će građani svih etničkih skupina solidarno zagovarati za društvene promjene.  

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box