Portal 072info

Grad Zenica donirao šahovske garniture i domine zeničkim penzionerima

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je jučer Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenice.

Tom prilikom uručio je predsjedniku Udruženja Eminu Sijerčiću donaciju koja se sastoji od 40 šahovskih garnitura i 40 kompleta domina.

Donacija će biti upotrijebljena za opremanje Klubova za dnevni boravak osoba treće životne dobi.

Gradska uprava Zenice vodi računa o svim kategorijama stanovništva. Ranije smo potpisali ugovor o subvencioniranju prijevoza našim penzionerima. Današnja donacija je rezultat iskazanih potreba ovog udruženja. Nastavit ćemo pružati podršku najugroženijim kategorijama u našem gradu“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Nakon obilaska prostorija Udruženja, predsjednik Sijerčić upoznao je gradonačelnika Kasumovića o trenutnom stanju i problemima sa kojima se suočavaju zenički penzioneri.

Govoreći o problemima Udruženja, on je istakao da je prioritet uređenje Klubova za boravak penzionera, te obezbjeđivanje prostorija za aktivnosti penzionera u mjesnim zajednicama Carina, Bilino Polje i Nova Zenica.

Izrazio je želju da se potpiše protokol o saradnji između Grada Zenica i Udruženja penzionera.

Donacija koju smo dobili od Gradske uprave, značajna je za naše penzionere. Šahovske garniture i domine ćemo podijeliti po našim klubovima. Imamo 12 klubova. Posebno je važno da će šah i domine moći koristiti penzioneri koji žive u seoskim mjesnim zajednicama. Izuzetno smo zahvalni gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, ne samo na ovoj donaciji nego na cjelokupnoj podršci prema našem udruženju, koje inače broji oko 17.000 članova“, naveo je Emin Sijerčić, predsjednik Udruženja.

Podijelite članak
  • 24
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box