Portal 072info

Grad Zenica i Ragbi savez BiH 22. i 23. juna domaćini Evropskog prvenstva u “sedmici”

Delegacija Ragbi saveza Bosne i Hercegovine u kojoj su bili predsjednik Semir Hahić, potpredsjednik prof.dr.sc. Damir Kukić, generalni sekretar Armin Berberović i Adi Mahić boravila je danas u radnoj posjeti gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću. Tokom jednosatnog sastanka razgovarano je o pripremama za organizaciju Evropskog prvenstva u ragbiju 7 koje će se održati 22. i 23. juna u našem gradu.  

“Zbog dobro poznate situacije u državi, Ragbi savez BiH još uvijek ne može računati na sredstva od Vijeća ministara BiH ili sa drugih viših nivoa vlasti. Grad Zenica nam je maksimalno izlazio u susret i pomoći će i ovaj put. Očekujemo da će u Zenici u periodu od sedam dana ragbijaši ostvariti preko 1.200 noćenja, što je velika stvar za turizam, privredu i promociju grad”, rekao je Semir Mahić, predsjednik RgS BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za gradonačelnika Kasumovića neupitna je podrška Grada ovakvim projektima i manifestacijama.

“Bolje prilike za promociju Zenice, naše privrede, kulture i svega nema od ove. Vjerujem da će naši privrednici, odnosno hotelijeri i drugi shvatiti značaj održavanja velikih sportskih priredbi u našem gradu i podržati danas ragbijaše, sutra atletičare, odbojkaše, košarkaše, rukometaše…Svakako da ćemo u granicama mogućnosti pomoći i ovu ragbi i sportsku međunarodnu priredbu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.      

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako su istakli predstavnici Ragbi saveza BiH, sportski cilj bh. ragbi 7 reprezentacije na predstojećem turniru bit će da izbori ostanak u grupi sa selekcijama Švedske, Danske, Balgije… čiji su nacionalni savezi mnogo bogatiji, a uslovi za treniranje kvalitetniji.

Podijelite članak
  • 15
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME