Portal 072info

Grad Zenica kupuje automobil vrijedan 128.000 KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nabavlja novu limuzinu sa V6 motorom za više od 140.000 KM sa porezom, objavila je u nastavku svog istraživanja Balkanska istraživačka mreža.

Među zahtjevanim karakteristikama, između ostalog, navedeni su zračni jastuci za vozača i suvozača, kontrolni pokazatelj stanja guma, navigacione mape Europe na SD kartici, asistent za paralelno parkiranje sa senzorima naprijed i nazad, senzor za svjetlo i kišu sa automatskim dnevnim svjetlima, 3-zonski automatski klima uređaj.

Tu su još i grijanje prednjih sjedala i automatsko grijanje mlaznica za pranje vjetrobranskog stakla, LED prednja svjetla sa zakretnim svjetlima i zasebnim LED dnevnim svjetlom te sistemom pranja, zadnja bočna stakla i zadnje staklo zatamnjeni, sa 65%-tnom apsorpcijom svjetlosti i komforna funkcija paljenja Press&Drive sa centralnim daljinskim zaključavanjem i dva ključa, navode iz BIRN-a.

I Grad Zenica kupuje limuzinu – za 128.000 KM sa porezom. Automobil sa turbodizelskim motorom mora imati navigaciju Evrope na SD kartici, između ostalog.

Vozilo mora posjedovati navigacione mape Europe na SD kartici, asistent za paralelno parkiranje sa senzorima naprijed i nazad, senzor za svjetlo i kišu sa automatskim dnevnim svjetlima, 3-zonski automatski klima uređaj…

Kupovinom luksuznih automobila, bosanskohercegovačke institucije često privlače pozornost javnosti. Detaljnije na ovom linku.

N1

Podijelite članak
  • 59
    Shares

Počitajte još

Ispovijest zeničkog rudara od koje se diže kosa na glavi: Spreman sam ubiti nekog da bih zadržao posao, valja mi hraniti troje djece

D.H

Zenica: U saobraćajnoj nesreći na Odmutu učestvovala dva vozila

D.H

ZENICA: Provalili u kancelariju na gradskim bazenima, ukrali sunčane naočale, teniski reket…

D.H