Grad Zenica nastavlja pomagati i penzionere i poljoprivredne proizvođače 

D880C7D6 0780 4CD0 8421 46AAB02BFE7D
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

I ove godine Grad Zenica nastavlja pomagati članove Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica i to podjelom poljoprivrednih proizvoda. 

Riječ je o viškovima poljoprivrednih proizvoda koje je Grad Zenica otkupio od poljoprivrednih proizvođača, te na taj način, pored penzionera, pomaže i poljoprivredne proizvođače na području grada.

Podjela poljoprivrednih proizvoda počela je danas i to u prostorijama Mjesne zajednice Čajdraš.

Prema riječima Perice Tikvića, predsjednika Podružnice penzionera Čajdraš-Vjetrenice, svaka donacija za penzionere je itekako značajna jer penzioneri uglavnom imaju minimalne penzije.

“U ovoj mjesnoj zajednici imamo oko 120 penzionera a njih 85 žive od penzije 382 KM. Zahvaljujemo se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, te Udruženju penzionera jer smo ranije dobili i vaučere, tako da smo zadovoljni i zahvalni za svu pomoć koju dobijemo. Većina naših penzionera ima oko 70 ili 80 godina pa nisu sposobni sami da rade, imamo mi zemlje za obradu, ali nemamo snage da radimo tako da nam ova pomoć itekako dobro dođe”, rekao je Tikvić.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA TUGUJE: Sutra posljednji ispraćaj mladiću Emrahu koji se ubio iz puške
GODISNJICA
MARKETING