Portal 072info

Grad Zenica pruža podršku projektu “Zenički noćni cener”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović i ove godine će pružiti značajnu podršku Udruženju za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro” u realizaciji projekta “Zenički noćni cener”. Drugi po redu “Zenički noćni cener” održat će se u subotu, 13. aprila 2019. godine.

Tim povodom danas su gradonačelnika Kasumovića posjetili članovi projektnog tima sekcije “Zenica trči” Naila Muratović, Leontina Jurić, Adnan Vatrenjak i Amer Krdžalić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Gradska uprava na čelu sa vama, bila nam je od velike pomoći prilikom organizacije premijernog Zeničkog noćnog cenera na kojem je nastupilo 500 trkača iz BiH i inostranstva. Zahvaljujući odličnoj organizaciji, interes za predstojeću trku na 10.000 metara je veliki i odlučili smo ove godine broj učesnika povećati na 600. U toku su aktivnosti oko certificiranja staze što će dati međunarodni rejting našoj trci i uvrstiti je u svjetski kalendar”, riječi su Naile Muratović, PR menadžera projekta.

Drugi “Zenički noćni cener” planirano je da traje dva dana, te da učesnicima i građanima ponudi bogat prateći program. Prema riječima Leontine Jurić, pravnog konsultanta u sekciji, jedan od ciljeva projekta je promocija Zenice kao centra sportskih dešavanja i grada velikih mogućnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Zbog velikog interesa najmlađih planirano je organizovanje dječije utrke gdje bi prihod od kotizacija za učešće, bio uplaćen  u humanitarne svrhe”, kaže Jurić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pohvalio je aktivnosti sekcije “Zenica trči” i Udruženja “Vedro” za koje je rekao da su među Udruženjima koje na najbolji način promovišu svoj grad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Grad će uvijek maksimalno podržavati kvalitetne projekte i ja bih se vama zahvalio što činite sve da probudite ovu našu Zenicu. Osim finansijskih sredstava, Gradska uprava i javna preduzeća stavit će vam na raspolaganje svoje ljudske i druge resurse jer je ovo događaj koji dolazi nedugo nakon Dana Zenice i nova prilika za promociju grada”, između ostalog rekao je gradonačelnik Kasumović.

Narednih dana gradonačelnik Kasumović i predstavnici Udruženja “Vedro”, odnosno sekcije “Zenica trči” potpisat će Memorandum o saradnji i podršci na projektu “Zenički noćni cener”. Podsjećamo, pobjednici rekreativne atletske utrke održane 14. aprila ove godine na ulicama našeg grada u dužini od 10 kilometara bili su Srđan Samardžić u muškoj i Ana Subotić u ženskoj kategoriji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)