Grad Zenica u kontinuitetu gradi i obnavlja dječija igrališta

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na zeničkom izletištu Smetovi danas je upriličena svečanost povodom otvaranja dječijeg igrališta izgrađenog u sklopu projekta “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi”.

Projekat je podrazumijevao niz aktivnosti, a najznačajnije su uređenje postojećeg sportskog igrališta, postavljanje nove konstrukcije za košarku i mali nogomet te rekonstrukciju tribina i ograde.

Projektom je predviđeno postavljanje osamnaest setova za sjedenje duž šetačke staze, kao i po osam klupa uz glavnu cestu prema Smetovima i oko dječijeg igrališta.

ČITAJ JOŠ:  Kasumović nakon gesta koji je oduševio BiH: Nikad ne bih dozvolio da spavaju vani, svi znaju da sam osjetljiv na djecu!

U prvom redu bih istakao da je otvaranje igrališta kasnilo zbog okolnosti nastalih na strani izvođača radova. Međutim, veliko nam je zadovoljstvo što smo projekat priveli kraju. Namjera Gradske uprave sa mnom na čelu je da oživimo Smetove. Također, želim iskoristiti ovu priliku da pozovem zeničke privrednike da razmotre mogućnost ulaganja u izgradnju objekata na Smetovima. Sve što smo dosad uradili je samo inicijalna kapsula za sve buduće investicije“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

ČITAJ JOŠ:  BRAVO ZENICO: Građani opremaju stan i donose hranu majci Zejfi i Ahmedu koji su spavali na klupi

Gradonačelnik se osvrnuo i na projekat izgradnje žičare za Smetove.

“Gradska uprava je u razgovorima o izgradnji žičare. Radi se o skupoj investiciji, ali sve ćemo učiniti da se taj projekat realizuje. Naš cilj je da građanima Zenice ponudimo kvalitetno mjesto za odmor i rekreaciju”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Cilj projekta “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi” je da ovo izletište postane prepoznatljivo i sadržajima bogato mjesto za odmor i rekreaciju. Taj cilj je usklađen i sa važećom Strategijom razvoja Zeničko-dobojskog kantona.    

ČITAJ JOŠ:  Uhapšen Zeničanin zbog krađe u Šoping centru

Inicijator projekta je Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

Ukupna vrijednost projekta je cca 137.424,48 KM.

Grad Zenica je za realizaciju ovog projekta izdvojio 55.386,48 KM, dok su ostatak sredstava osigurali partneri Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona, Zenička razvojna agencija ZEDA, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica te dvije privatne firme sa sjedištem u Zenici.

GODISNJICA
MARKETING