Građani dobijaju poruke u kojima se navodi da će četnici i ruski plaćenici izazvati incidente u BiH / Oglasili se iz bh. sigurnosnih agencija

Screenshot 5 18
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mnogi bh. građani putem društvenih mreža i Viber grupa su upozoreni o navodnom mogućem izbijanju nereda i rušenju sigurnosne situacije u našoj zemlji.

U porukama koje je kreirala nepoznata osoba, ili više njih, taksativno je navedeno kako bi se moglo odvijati pogoršanje situacije u Bosne i Hercegovini.

Navodi se kako bi u svemu trebali učestvovati ruski plaćenici i Ravnogorski četnički pokret, a dodatni nemir unijela je informacija o navodnom povlačenju vojnika srpske nacionalnosti iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

ČITAJ JOŠ:  Svaka čast: Doktorica iz Tuzle donijela sehur ocu koji je kćerku doveo na infuziju!
image

Portal Istraga.ba je na svom Twitter nalogu demantovao ovakve informacije, pozivajući se na sigurnosne agencije naše zemlje, iz kojih su za ovaj portal kazali kako nemaju informacije o spremanju navodnih sukoba i incidenata u našoj zemlji.

Iz sigurnosnih agencija su, dalje, naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

GODISNJICA
MARKETING