Portal 072info

Građani Krajine poručuju: Džaferoviću, podnesi ostavku i idi u Pakistan!

1 297
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Počeli su protesti u Bihaću. Hiljade građana iz Bužima, Cazina, Bosanske Krupe, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše došli su na proteste kako bi iskazali nezadovoljstvo. 

Nakon što je proteklih godina, a posebno posljednjih mjeseci eskalirala migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu, građani odučno dižu svoj glas, a na brojnim transparentima koje su razvili jasno se vidi koga smatraju glavnim krivcima zbog situacije u kojoj se našao njihov kanton.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Džaferoviću, podnesi ostavku, idi u Pakistan”, “Selmo, ako su ti seksi, vodi ih kući sebi, pa ih..”, “Gdje su naša ljudska prava” neke su od poruka koje se mogu vidjeti na protestima.

Niko ne može dati tačan podatak koliko se migranata nalazi u Krajini, a građani Unsko-sanskog kantona mjesecima su izloženi provalama, napadima i krađama. … Blizina granice s Hrvatskom i nebriga viših nivoa vlasti dovele su do toga da su centri ovih gradova postanu preplavljeni migrantima. Građani Krajine stoga postavljaju brojne zahtjeve, na koje se vlasti već mjesecima uglavnom oglušuju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
2 265

Avaz

Podijelite članak
  • 15
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)