GRAĐANI OPREZ: Očekuju se jaki udari vjetra, evo i gdje

Objavljeno:

Narandžasto i žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra danas je izdato za većinu krajeva BiH, osim za područja Prijedora i Semberije.

Na području Livna, Sarajeva, Trebinja i Foče na snazi je narandžasti meteoalarm zbog vjetra udara i do 80 kilometara na sat lokalno, dok je za područje Bihaća, Tuzle, Mostara, Višegrada i Banje Luke na snazi žuto upozorenje.

U regiji Trebinja i Foče od 15 sati do ponoći duvaće mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara zbog čega je na snazi narandžasto upozorenje, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Narandžasti meteoalarm u regiji Livna na snazi je cijeli dana, a na području Sarajeva od 11 sati do ponoći.

Žuti meteoalarm cijeli dan je na snazi u regiji Bihaća, Mostara i Višegrada gdje se očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat, a na području Tuzle od 11 do ponoći.

Na području Banjaluke prognoziran je vjetar jačine preko 40 kilometara na sat, a meteoalarm je na snazi od 11 do 17 sati, prenosi Srna. 

Narandžasti meteoalarm ukazuje opasne vremenske prilike. Kada su u pitanju udari vjetra građani se upozoravaju na moguća strukturalna oštećenja i rizik od povreda od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Mogući su i prekidi u snadbijevanju električnom energijom.

Žuti meteoalarm ukazuje na potencijalno opasno vrijeme – očekuju se manje smetnje u aktivnostima na otvorenom, a građani se upozoravaju da budu svjesni krhotina koje nosi vjetar.

K.H. | 072INFO
K.H. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Izdato narandžasto upozorenje: Udari vjetra i do 100 kilometara na sat

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog...

Žuti meteoalarm zbog jakih udara vjetra u pojedinim dijelovima BiH

Zbog jakih udara vjetra na području Krajine, sjeverozapadne i...

Upaljen alarm: Dijelove BiH će pogoditi snažan vjetar brzine do 50 kilometara na sat

Zbog jačih udara vjetra za područje istočne Hercegovine, te...

Narandžasti meteoalarm u četvrtak zbog obilnih padavina: Moguće poplave, može biti potrebna i evakuacija

Upaljen je narandžasti meteoalarm u našoj državi zbog obilnih...