Građani oprez! Sve je više lažnih humanitaraca 

policija

U samo jednom danu policiji u Bijeljini prijavljene su tri prevare u kojima su građani oštećeni za 600 KM i 100 evra.

Prvi slučaj prijavljen je juče oko 13. 30 časova, kada se obratila mještanka Batkovića.

Prema navodima iz prijave, u dvorište porodične kuće oštećene došla su dvojica muškaraca u crnim automobilu i predstavili se kao radnici humanitarne organizacije koja dijeli novčanu pomoć starijim osobama.

– Iskoristivši nepažnju oštećene, nepoznati muškarci su je oštetili za 100 KM i 50 evra – saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Istog dana, samo 50 minuta kasnije, policiji se javila i mještanka iz Velinog sela. Prijava se takođe odnosila na dvojicu muškaraca, lažnih humanitaraca koji su od lakovjerne  žene uspjeli izvući 500 KM.

Istog dana, oko 16 časova druga mještanka Batkovića prijavila je da su je lažni humanitarci oštetili za 50 evra.

– O svim ovim prijavama obavješteno je tužilaštvo, a policijski službenici rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i na identifikovanju lica koja su na području grada Bijeljine počinila krivično djelo prevara – saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Policija je ujedno pozvala građane koji su bili žrtve pomenutih prevaranata da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 122.

Srpskainfo

Prethodni članakInflacija više od 15 posto: U nekim zemljama nije bilo gore od 1980. godine, za sve to znači pad životnog standarda
Sljedeći članakUN: Sve više izvještaja o silovanju žena u Ukrajini