AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Prva redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj bi poslanici po hitnom postupku trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o poštanskom prometu FBiH, počela je jučer.

Predloženom izmjenom određeno je da će kaznom od 100 do 1.000 KM biti kažnjena fizička, a od 500 do 1.000 KM pravna osoba ako ne postavi ili ne održava poštanski sandučić na način propisan Zakonom.

Izmjena se treba donijeti radi usaglašavanja s odredbama protekle godine donesenog Zakona o prekršajima FBiH. Kolegij Predstavničkog doma usaglasio je da u prijedlogu dnevnog reda, dogovorenom ranije, bude i strategija srednjoročnog razvoja poljoprivrede u FBiH za period 2015 – 2019 godina.

Ova sjednica bit će, kako je rekao predsjedavajući Edin Mušić, i prilika novoimenovanim poslanicima da kao i kolege iz prethodnih saziva postavljaju pitanja Vladi FBiH i drugim odgovarajućim institucijama o pojedinim stvarima ili pojavama u društvu o kojima žele znati više ili riješiti vlastite nedoumice.

Izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog budžeta FBiH, kao i informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu FBiH na dan 31.12.2013. godine, također su najavljene teme među brojnim ostalim tačkama dnevnog reda.

bh-index.com