Portal 072info

Građani zahvaljuju Kasumoviću za bolje uslove života i vjeruju u još jedan mandat!

fuad kasumovic 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Brojni projekti realizirani tokom mandata Fuada Kasumovića itekako su ostavili traga, ali i oduševili građane Zenice koji su do tada bili navikli i pomirili se sa činjenicom da grad treba stati na Glavnoj gradskoj magistrali, šoping centru i zeničkoj “Areni”.

Međutim, dolaskom Kasumovića na čelo grada, pokrenuti su i realizirani brojni projekti, zbog čega je grad čelika dobio potpuno novi identitet.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako se trebalo realizirati još mnogo toga, Gradsko vijeće Zenica, predvođeno većinom kojoj je dirigovala SDA, je dižući crvene kartone “PROTIV” sve to blokiralo. Međutim, građani su, ipak, neizmjerno zahvalni gradonačelniku Kasumoviću koji je, uprkos činjenici da se borio sam protiv svih, uspio uraditi mnogo toga.

Jedna od reakcija je i ona od Esmira Čančara, koju prenosimo u cijelosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Ne može čovjek biti toliko slijep ili se voditi kojekakvim idealima, a pri tome ne pisati istinu. Uistinu, od dolaska ovog čovjeka (Fuada Kasumovića, op.a.) na mjesto gradonačelnika Zenice mnogo štošta se promijenilo. Osjeti se to, htjeli mi to priznati ili ne. Konkretno za Mjesnu zajednicu (MZ) Tišina, Kasumović je za skoro četiri godine uradio mnogo.

Prvo za šta smo mu zahvalni do groba je rješavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdjevanja, betonirano je 80 metara makadamskog puta, koji vodi do glavnog bazena za vodosnabdjevanje (15 se čekalo na rješavanje tog problema), asfaltirala se najstarija ulica u našoj MZ u koju nikada ništa nije uloženo, na potporni zid koji je izgrađen prije 12 godina i koji je visok tri metra gdje svakodnevno vreba opasnost od pada školske djece, stavljena je bankina i riješen problem, odobreno nam je sapiranje saobraćajnice gdje svakodnevno cure tečne otpadne materije iz kamiona za odvoz smeća, dobili smo natkriveno autobusno stajalište, a o mnogim drugim sitnijim stvarima da i ne pišem. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I još jednom hvala ti što postojiš, nadamo se, akobogda, još jednom mandatu, Fuad Kasumović – napisao je Čančar, čija je objava naišla na brojne pozitivne reakcije i potvrde navedenog.

objava 1
Objava na društvenoj mreži Facebook

Ovakve i slične objave iz svih dijelova grada, kao i prigradskih naselja Zenice, svakodnevna su pojava na društvenim mrežama. Osim što ih pišu istiniti i pravi profili, ljudi sa imenom i prezimenom, te predstavljaju činjenično stanje na terenu, najbolji su demant spinovanja političkih oponenata da se za četiri godine u Zenici nije uradilo ništa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na njihovu žalost, s obzirom da su podizanjem crvenih kartona imali namjeru blokirati sve što je u interesu grada i građana, praveći tako prostor za podvale da ništa nije urađeno – iako su oni glavni krivci za to, više je nego evidentno da je urađeno mnogo, o čemu će naš portal i u narednim danima pisati.

Podijelite članak
  • 1.2K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Sportisti, glumci, pjevači, pisci, novinari… žele vaš glas 15. novembra

072info.com

Urnebesni video kandidata SDA: Glasajte za SDA, jer ako glasate za nas Ćibo vam nudi spas

072info.com

CIK nema novca za maske i dezinfekcijska sredstva

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)