Građanima zabranjeno da peru tepihe, automobile i dvorišta

Građanima zabranjeno da peru tepihe, automobile i dvorišta

Iz JKP “Komunalac” Hadžići prije nekoliko dana obavijestili su građane da zbog hidrološki nepovoljnog perioda, moraju racionalno trošiti vodu.

Stanovnici naselja Miševci obratili su se našem portalu zbog, kako su naveli nedostatka obzira kompanije zadužene za snabdijevanje vodom prema građanima budući da oni već dva dana nemaju vode.

JKP “Komunalac” Hadžići koje je između ostaloga zaduženo i za vodosnabdijevanje, građane je obavijestilo da je zbog visokih temperatura i povećane potrošnje vode došlo do ugrožavanja vodosnabdijevanja, te je iz tog razloga potrebno koristiti vodu za piće namjenski i racionalno.

“Zabranjuje se punjenje bazena, zalijevanje bašti, voćnjaka i ostalih zelenih površina, pranje automobila, dvorišta, tepiha i slično. U slučaju kada se korisnici usluga ne budu pridržavali navedenih uputa iz obavještenja, JKP Komunalac će biti prinuđen primijeniti zakonom predviđene mjere”, navedeno je u obavještenju.

Kakva je situacija u ostatku Kantona Sarajevo pitali smo KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo iz kojega su za Klix.ba kazali da je snabdijevanje vodom naselja koja su u njihovoj nadležnosti i dalje uredno te da nema obustava ili redukcija.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE