Portal 072info

Građanska matura 1. juna u Zenici

Fondacija Centar za zastupanje građanskih interesa Sarajevo organizira tokom juna 2016. godine Građansku maturu u šest bosanskohercegovačkih gradova. Prvi u nizu događaja održava se u Zenici, 1. juna, u Family centru Ekran, sa početkom u 18.00.

Građanska matura je edukativno zabavni događaj namjenjen mladima, prije svega maturantima koji bi na predstojećim Lokalnim izborima trebali po prvi put glasati. Želja nam je omogućiti mladima da nauče nešto novo, uputiti ih da nastave da stječu nova znanja i postanu informisani, aktivni i odgovorni građani. Građanska matura namijenjena je i svim onim mladima koji žele otići iz BiH. Želimo ih animirati da utiču na ambijent u kojem žive i da ih potaknemo da izađu na izbore i glasaju kao dobro informirani građani.

Pošto nikada nije kasno da kroz Građansku maturu postanete informirani, aktivni i odgovorni građani, pozivamo sve mlade, a i one koji se tako osjećaju da nam se pridruže na ovom događaju. Dvosatni skup biće ispunjen muzikom, razgovorom i nastupom ekipe komičara iz Komedije s nogu – Stand up Comedy, Peđe Bajovića. Hazima Mujčinovića i Filipa Andronika.

Partner u realizaciji Građanske mature u Zenici je nevladina organizacija Medica. Nakon Zenice, Građanska matura će biti organizirana u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Doboju i Banja Luci.

Građanska matura je organizirana u okviru projekta „Od budžetske otvorenosti i dostupnosti do participativnosti“, finasiranog od strane Fonda Otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.

Podijelite članak