Gradonačelnik Fuad Kasumović obišao radove na uređenju Gradske kafane u Zenici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u pratnji svojih saradnika obišao završne radove na unutrašnjem uređenju objekta Gradska kafana u Zenici.

Jedan od nekada najreprezentativnijih objekata u Zenici propadao je više od 25 godina.

Zahvaljujući aktivnostima Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića pokrenuta je ideja da se objektu vrati ugled i stari sjaj.

Nakon provedenih zakonskih procedura Gradska kafana u Zenici izdata je u zakup Društvu za proizvodnju, trgovinu i usluge “LS-Invest” d.o.o. Zenica na period od 15 godina.

Radi se o objektu površine 650,65 m2 s brojnim sadržajima poput restorana, lounge bara, puba, prodavnice finog peciva, a vrijednost do sada izvedenih radova već je premašila 700.000 KM.

Prilikom uređenja vodilo se računa da materijali budu moderni i visokokvalitetni.

Zakupac će koristiti i dio javne površine trga, na kojem je, između ostalog, planirano postavljanje ljetne bašte ukupne površine 176 m2 .

Nakon preuzimanja mandata Gradonačelnika, projekat uređenja Gradske kafane u Zenici bio je jedna od mojih prvih aktivnosti. Gradska kafana bila je ruglo više od 25 godina. Nisam zatekao niti jedan pripremljen projekat. Ovo što sam sada vidio prilikom obilaska je vrhunski objekat. To je ono što je trebalo Zeničanima. Ubijeđen sam da će građani ovdje rado dolaziti“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Radovi na uređenju su izvedeni u skladu sa idejnim projektom koji je ranije izradila firma “Lativa” d.o.o. Sarajevo.   

Kada je u pitanju vanjski dio objekta predviđeno je da se dosadašnja fasada zadrži u potpunosti u izvornom stanju, uz njeno čišćenje, uklanjanje grafita te saniranje pojedinih dijelova koji nedostaju i armature koja nedostaje.

Također, saniran je pločnik površine 900 m2, koji se nalazi ispred ulaza u objekat.

Svečano otvorenje adaptirane Gradske kafane u Zenici planirano je početkom narednog mjeseca.