Portal 072info

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio otpravnika poslova Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u svom kabinetu NJ.E. Aleksandra Krstevskog, otpravnika poslova Ambasade Republike Makedonije, a sastanku su prisustvovali i direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hazim Begagić te glumci Makedonskog narodnog pozorišta Skoplje.

Direktor Begagić predstavio je aktivnosti koje će se održavati u okviru XVII festivala bosanskohercegovačke drame i istaknuo da je Republika Makedonija zemlja partner ovogodišnjeg festivala.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju kulturne saradnje dviju država, posebno kroz osnaživanje saradnje institucija kulture.

Gradonačelnik Kasumović je izrazio zadovoljstvo posjetom Krstevskog i naglasio da je Gradska uprava otvorena za intenziviranje kulturne, sportske pa i privredne saradnje sa prijateljskom Republikom Makedonijom.

Krstevski se zahvalio na prijemu i pozvao gradonačelnika da zajedno odgledaju predstavu “Ničija zemlja” Makedonskog narodnog pozorišta Skoplje, u režiji Aleksandra Morfova, a prema tekstu Danisa Tanovića i Aleksandra Morfova.

Podijelite članak