Portal 072info

Gradonačelnik Fuad Kasumović upriličio prijem za organizatore “Zenica Summer Festa”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za članove organizacionog odbora kulturno-zabavne manifestacije “Zenica Summer Fest”.

 

Čestitao je članovima organizacionog odbora na uspješnoj organizaciji manifestacije, koja je održana u periodu od 14.07.-03.08.2018. godine.

 

“Vi ste pokazali da u ovom gradu ima potencijala za napredak u svakom smislu. Zenica je četvrti grad u državi, koji je nažalost u proteklom periodu bio zapostavljen, radikalizovan. Pri tome ne mislim na vjerske odrednice, nego suženost u djelovanju. Ja sam kao inicijator “zeničkog ljeta” prezadovoljan i moram priznati oduševljen organizacijom svih događaja u okviru festivala”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

 

Gradonačelnik je posebno pohvalio učešće Javnog preduzeća Radio-televizija Zenica, ističući profesionalnost i inovativnost, kako Uprave preduzeća tako i svih zaposlenika koji su bili uključeni u realizaciju “Zenica Summer Festa”.

 

U cilju obezbjeđenja podrške i adekvatnih uslova za rad, Gradska uprava na inicijativu Gradonačelnika će prostorije bivšeg Doma armije dodijeliti na upravljanje i korištenje RTV Zenica. Poznato je da ovo preduzeće trenutno radi u stambenim prostorijama, koje su neadekvatne i neuslovne za obavljanje televizijske djelatnosti.

 

Direktor JP RTV Zenica, Nandino Škrbić se zahvalio Gradonačelniku na ukazanom povjerenju i prilici da RTV Zenica pokaže svoju kreativnost i sposobnost za organizaciju manifestacije kakva je “Zenica Summer Fest”. Dodao je da su pokrenute aktivnosti na formiranju direkcije Festivala.

 

Prisutni su izrazili nadu da će “Zenica Summer Fest” postati tradicionalna manifestacija.

 

 

Podijelite članak