Gradonačelnik Fuad Kasumović uručio ključeve za devet autobusa

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Danas je na platou kod Autobusne stanice Zenica, upriličena svečana primopredaja devet novonabavljenih autobusa koje je Grad Zenica kupio za potrebe Javnog komunalnog preduzeća “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica.

Radi se o niskopodnim autobusima pristupačnim invalidnim licima, s dizel motorima, marke Mercedes, kapaciteta 120 putničkih mjesta.

Svaki autobus je klimatiziran i ima besplatan wi-fi.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović predao je ključeve autobusa vozačima Zenicatransa i tom prilikom kazao: “Odlazeća vlast je pokrala ovo preduzeće i dovela preduzeće i radnike u jad i bijedu. Ljudi se ne mogu penzionisati. Zenicatrans je težak bolesnik. Gradska uprava sve pokušava da riješi probleme u ovom preduzeću, kao što smo riješili i u NK Čelik. Ono što želim da građani znaju jeste da odlazeća vlast ne da licencu ovoj firmi jer nisu plaćeni porezi i doprinosi, a ne zato kako se spinuje da su autobusi pokvareni. Autobusi su 100 % ispravni”.

ČITAJ JOŠ:  Kina vakciniše ljude protiv koronavirusa uprkos tome što ispitivanja nisu završena

Gradonačelnik je naglasio da će Gradska uprava sve učiniti da napravi reprogram sa Poreskom upravom, ističući da je najveći problem što se ne zna koliko je tačno firma dužna.

Direktor Besim Husaković je istakao da je donacija došla u pravi čas, jer je situacija sa voznim parkom teška, što je uzrokovalo neredovne linije i kašnjenje autobusa.

Direktor se zahvalio Gradskoj upravi na donaciji, a gradonačelniku Kasumoviću je ovom prilikom uručio zahvalnicu za svesrdnu pomoć pri kupovini autobusa, kao i veliki doprinos u stabilizaciji Preduzeća.

ČITAJ JOŠ:  Poruka boraca parlamentarcima: Mislili su nas razbiti, ali neće nikad!

Svečanoj primopredaji autobusa prisustvovali su zaposlenici preduzeća, predstavnici Gradske uprave ali i drugih firmi koje se bave gradskim prijevozom putnika na područja grada Zenica.

Vrijednost kupljenih autobusa iznosi 144.000,00 KM plus PDV. Nabavka je izvršena putem tendera koji je raspisalo preduzeće Zenicatrans, dok su sredstva u iznosu od 200.000,00 KM obezbijeđena u budžetu Grada Zenica za 2018. godinu.

Namjera Gradske uprave je unaprijediti javni gradski prijevoz i na ovome se neće stati, poručio je na kraju gradonačelnik Fuad Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Merkel zabrinuta zbog širenje zaraze u Berlinu
GODISNJICA
MARKETING