Portal 072info

Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad Zenica “u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore” da svojim starijim sugrađanima “olakša životnu svakodnevnicu”, a gradonačelnik Fuad Kasumović obećao je “još veću” podršku Udruženju penzionera Zenica.

Od dolaska na mjesto gradonačelnika imam dobru saradnju sa Udruženjem i spreman sam više i bolje pomagati (…) U 2020. godini ćemo snažno finansijski podržati rad klubova penzionera po mjesnim zajednicama, subvencionirat ćemo autobuske karte sa 75.000 KM, obezbijedit ćemo vrijedne pakete za više hiljada penzionera koje će dijeliti Udruženje, finansirat ćemo nabavku računarske opreme za kancelarije Udruženja, a sigurno da će tu biti i drugih vidova pomoći.

Fuad Kasumović, 12.11.2019.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, Udruženje penzionera Zenica koje ima preko 17.000 članova, “najbrojnija je penzionerska organizacija u BiH”, te je naglašeno i da je “status zeničkih, kao i penzionera u ostalim dijelovima naše države, daleko od onog koje ova populacija zaslužuje”.

Istinomjer.ba

Podijelite članak
  • 77
    Shares

Počitajte još

Grad Zenica u kontinuitetu gradi i obnavlja dječija igrališta

072info

Borba za gradonačelnika Zenice, iako su izbori iduće godine, davno počela

072info

Grad Zenica od Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK traži što skorije uspostavljanje Registra pasa

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box