CE749A76 E7B9 4652 9C80 337B2F8B5B2D
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Prateći moderne trendove, ali i želeći biti dostupan svojim sugrađanima na svim društvenim platformama, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvorio je danas svoj profil i na popularnoj mreži Twitter.

Na ovaj način zenički gradonačelnik biti će još pristupačniji za komunikaciju sa građanima, ali će i putem ove platforme transparentno obavještavati javnost o svim aktivnostima Gradske uprave Zenica, a kako je to bio slučaj i do sada putem zvaničnog Facebook profila i službene stranice Grada.

“Od kako sam preuzeo grad, nastojao sam da je kompletan rad Gradske uprave maksimalno transparentan, u čemu smo istrajao tokom ovih pet godina. S obzirom da pratimo trendove, ali i da smo svjesni kako je mnoštvo građana prisutno na društvenim mrežama, od sada će moje aktivnosti biti javno i transparentno objavljeno i na Twitteru. Tamo ću, također, biti na raspolaganju za sugrađane ukoliko imaju bilo kakav problem”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Inače, gradonačelnik Kasumović jedan je od popularnijih političara koji na društvenim mrežama bilježi ogromnu popularnost, pa ga tako samo na Facebooku prati preko 37.000 korisnika ove društvene mreže.

IZ BIOGRAFIJE

Na lokalnim izborima održanim 2. oktobra 2016. godine za gradonačelnika Zenice izabran je gosp. Fuad Kasumović, nezavisni kandidat. Na posljednjim lokalnim izborima, održanim 15. decembra 2020. godine Fuad Kasumović je osvojio drugi gradonačelnički mandat sa dobijenih rekordnih 32.620 ili 66,51% glasova sugrađana.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović rođen je 1958. godine u Gornjem Vakufu. Ekonomski fakultet završio u Sarajevu. Po završetku školovanja radio u RMU „Gračanica“, gdje je obavljao funkciju direktora.

Zajedno sa prijateljima i sugrađanima organizovao odbranu Gornjeg Vakufa. Odlikovan najvećim priznanjem „Zlatni ljiljan“.

Potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma po nalogu predsjednika Vlade RBiH angažovan na poslovima pomoćnika ministra u Ministarstvu namjenske industrije RBiH.

Uspostavom kantona u FBiH imenovan je za ministra, odnosno zamjenika ministra finansija SBK.

Iz bogate biografije treba izdvojiti da je bio zamjenik direktora Carinske uprave FBiH, vodio projekte Vlade FBiH vezano za ekonomiju i finansije i kao član ekspertnog tima OHR-a učestvovao je na uspostavi Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kao zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović bio je prepoznatljiv čuvar interesa BiH i javni kritičar onih koji pokušavaju destabilizovati BiH.

Učestvovao u pregovorima u sklopu ekonomskog dijaloga sa EU oko priključenja BiH. Bio je angažovan i na poslovima savjetnika za međunarodne odnose u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Za svoj rad i angažman u društvenoj zajednici dobitnik je velikog broja javnih priznanja i nagrada. Bivši je sportista, zaljubljenik u prirodu.