Gradonačelnik Kasumović posjetio četiri gradske mjesne zajednice

img 0777
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima nastavio je sa posjetama mjesnim zajednicama, a jučer je obišao četiri mjesne zajednice na području Grada i to Blatušu, Crkvice, Jaliju i Sejmen. 

Ove posjete realiziraju se u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika, a imaju za cilj kroz direktan razgovor sa mještanima saznati koji projekti su prioriteti za realiziranje u njihovim mjesnim zajednicama. 

“Gradska uprava, shodnobudžetskom kalendaru, pravi budžet za 2022. godinu i ja sam sa svojim saradnicima odlučio da obiđem sve mjesne zajednice da vidimo koji su to najveći prioriteti naših građana i da im to uvrstimo u naredni budžet. U MZ Blatuša kako su rekli prisutni, najveći problemi su u infrastukturi koju smo već počeli raditi, te dječija igrališta. U suštini, u svim dosadašnjim obilascima mjesnih zajednica shvatili smo da ima dosta ulica koje trebamo raditi“, kazao je gradonačelnik Kasumović. 

ČITAJ JOŠ:  Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja razriješen zbog utvrđenih nepravilnosti u radu

I mještani mjesnih zajednica Crkvice, Jalija i Sejmen su, također, kao prioritet naveli sanaciju ulica, ali i rješavanje problema parkinga. Tom prilikom su izrazili interesovanje da se krene u eksperimentalni projekt vinjeta, kako bi se pokušao riješiti problem parking mjesta.

Jasmin Kurić, povjerenik Mjesne zajednice Crkvice, prilikom posjete uručio je gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću zahvalnicu, kako je kazao, u ime cijele mjesne zajednice za sve do sada urađene projekte.

Posjete mjesnim zajednicama bit će nastavljene i u narednom periodu, a plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima u vezi sa posjetama, bit će objavljene na web stranici Grada Zenica i oficijelnim Facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.

ČITAJ JOŠ:  072INFO U KLOPČU, KOMŠIJE U SUZAMA: Žalosno, cijela porodica se ukide (FOTO)
GODISNJICA
MARKETING