img 0777
AUTOR: P.D.
DATUM: lis 16, 2021 @ 12:45
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima nastavio je sa posjetama mjesnim zajednicama, a jučer je obišao četiri mjesne zajednice na području Grada i to Blatušu, Crkvice, Jaliju i Sejmen. 

NER FIT

Ove posjete realiziraju se u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika, a imaju za cilj kroz direktan razgovor sa mještanima saznati koji projekti su prioriteti za realiziranje u njihovim mjesnim zajednicama. 

“Gradska uprava, shodnobudžetskom kalendaru, pravi budžet za 2022. godinu i ja sam sa svojim saradnicima odlučio da obiđem sve mjesne zajednice da vidimo koji su to najveći prioriteti naših građana i da im to uvrstimo u naredni budžet. U MZ Blatuša kako su rekli prisutni, najveći problemi su u infrastukturi koju smo već počeli raditi, te dječija igrališta. U suštini, u svim dosadašnjim obilascima mjesnih zajednica shvatili smo da ima dosta ulica koje trebamo raditi“, kazao je gradonačelnik Kasumović. 

I mještani mjesnih zajednica Crkvice, Jalija i Sejmen su, također, kao prioritet naveli sanaciju ulica, ali i rješavanje problema parkinga. Tom prilikom su izrazili interesovanje da se krene u eksperimentalni projekt vinjeta, kako bi se pokušao riješiti problem parking mjesta.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Jasmin Kurić, povjerenik Mjesne zajednice Crkvice, prilikom posjete uručio je gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću zahvalnicu, kako je kazao, u ime cijele mjesne zajednice za sve do sada urađene projekte.

Posjete mjesnim zajednicama bit će nastavljene i u narednom periodu, a plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima u vezi sa posjetama, bit će objavljene na web stranici Grada Zenica i oficijelnim Facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.

LIDER