Portal 072info

Gradonačelnik Kasumović posjetio proizvodne pogone firme smještene u Omladinskom naselju Nemila

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, posjetio je preduzeće „Eko komfort“ u omladinskom naselju u Nemili, koje trenutno upošljava blizu 100 radnika.

Vlasnik, Fikret Ramović, naglasio je da se preduzeće bavi proizvodnjom tekstila i obuće za italijansko tržište, a da su dva proizvodna pogona u Nemili otvorena 1.aprila 2019.godine. Plan je, kaže Ramović, u narednom periodu otvoriti i treći pogon, te uposliti još minimalno 70 radnika sa prostora nemilskog sliva.

Vlasnik preduzeća iskoristio je posjetu da se zahvali gradonačelniku i gradskoj upravi što su prepoznali značaj ovog projekta, i što su izašli u susret i iznajmili prostor po minimalnoj cijeni, uvažavajući činjenicu da je riječ o proizvodnoj djelatnosti koja će upošljavati lokalno stanovništvo.

Fikret Ramović, vlasnik

Među njima su Alma Ćatić i Sadina Botić, koje imaju samo riječi pohvale za svoga poslodavca, ističući da su zadovoljne uslovima na radu, visinom plate i radnim okruženjem.

Alma Ćatić, radnica
Sadina Botić, radnica

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, naglasio je kako sada umjesto praznog prostora, za koji je grad plaćao velike troškove održavanja, imamo sasvim suprotnu situaciju. Lokalno stanovništvo je, zahvaljujući investitoru i gradskoj upravi dobilo priliku za zapošljavanje. Ono što slijedi, kaže, jeste otvaranje novog pogona i novo zapošljavanje i na tome se neće stati. Gradska uprava ima namjeru raditi na stvaranju još boljih uslova za dolazak investitora, a djelić te priče svakako je i nedavna prodaja 17 parcela u poslovnoj zoni Zenica.

  Rešad Šabanović/Zenicainfo

Podijelite članak
  • 254
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box