Portal 072info

Gradonačelnik Kasumović posjetio Udruženje poslodavaca

Udruženje poslodavaca Zenice upriličilo je danas sastanak u svojim prostorijama sa gradonačelnikom,Fuadom Kasumovićem. Mnogo tema je bilo za razgovor, ali u osnovi privrednici uključeni u rad ovog udruženja, koje je jedno od ukupno jedanaest u Kantonalnom savezu poslodavaca, željeli su jasno i javno reći kako žele biti vjetar u leđa gradonačelniku u onom što radi u Zenici.

Kako je rečeno,prvi korak ka uvažavanju mišljenja i stavova zeničkih poslodavaca okupljenih u lokalnom udruženju, gradonačelnik Kasumović je pokazao imenovanjem njihovog člana Mladena Perića u Komisiju za nadzorne odbore u zeničkim javnim preduzećima i ustanovama.Gradonačelniku Kasumoviću je predočeno na čemu ovo udruženje radi od osnovanja i šta su sve postigli, ali ipak u prvi plan stavljaju samu činjenicu da ih je po prvi puta u prostorijama posjetio jedan gradonačlenik.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio kako u udruženju poslodavaca vidi dobre saradnike, od kojih očekuje svakodnevnu saradnju i konkretne prijedloge i incijative.Želim od njih čuti i probleme koje imaju, da giljotinom propisa pomognem da investicije dolaze u ovaj grad a ne da idu preko Vjetrenica, jer ovi ljudi i njihove kompanije hrane ovu kompletnu prebukiranu administraciju.

Kasumović neće odustati od smjena, kako kaže političkih nadzornih odbora i direktora javnih preduzeća, a do polovine januara najavljuje i novu sistematizaciju i internu kontrolu.

rtvze

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box