Portal 072info

Gradonačelnik Kasumović sa novim predsjednicima i povjerenicima MZ: Opravdajte povjerenje građana

Danas je u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica organizovan prijem i sastanak gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića sa novoizabranim predsjednicima i povjerenicima mjesnih zajednica.

Gradonačelnik Kasumović u pozdravnom govoru poželio je sreću izabranim predsjednicima i povjerenicima mjesnih zajednica na području našeg grada.

“Prvi put smo na demokratski i civilizovan način izabrali predsjednike i Savjete mjesnih zajednica, a da je sve proteklo u najboljem redu govori činjenica da nije zaprimljena nijedna žalba. Kao i mene, vas su izabrali svi građani i trebate biti predstavnici svih građana, a ne samo jedne političke partije ili grupe ljudi. Tražim od vas da opravdate povjerenje i zajedno sa gradonačelnikom i Gradskom upravom radite na tome da građanima bude bolje i ljepše živjeti u našoj Zenici”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

On je istakao, da će s ciljem efikasnijeg djelovanja, novoizabrani predsjednici i povjerenici mjesnih zajednica imati svakodnevan pristup Službama pri Gradskoj upravi.

Nakon sastanka s gradonačelnikom, novoizabrani predsjednici i povjerenici mjesnih zajednica prisustvovali su prezenataciji Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata izgradnje i obnove javne turističke infrastrukture, koja je održana u organizaciji Ministarstva za privredu ZDK-a i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Tokom prezentacije prisutnima je pojašnjeno ko može aplicirati, rok, osnovni uslovi za apliciranje i druga pitanja zainteresovanih za prijavu na javni poziv.

Kada su u pitanju uslovi za korištenje sredstava projekat treba da se odnosi na sljedeće oblasti:

–          uređenje plaže na rijekama i jezerima,

–          turistički informativni centri,

–          odmorišta pored puteva,

–          otvoreni objekti sportske rekreacije za djecu,

–          zabavno rekreativne staze i puteve (trim staze, staze zdravlja, vidikovci, panoramski putevi, biciklističke staze, pješačke staze, pristupne puteve do turističkih odredišta i slično),

–          objekti za posmatranje prirodnih rijetkosti i

–          objekti za predah i kraće zadržavanje turista.

Podijelite članak