Gradonačelnik Kasumović sa privrednicima

Danas, 17. marta 2017. godine, upriličen je sastanak Gradonačelnika Grada Zenice, g. Fuada Kasumovića i korisnika/stanara Biznis inkubatora Zenica i TecnoParka Zenica kojima upravlja Agencija ZEDA.
Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim problemima s kojima se privrednici susreću, o planovima Grada Zenice vezanim za ulaganja u BiZ i TPZ te mogućnostima poboljšanja ambijenta.
Na ovom sastanku predstavljene su mogućnosti razvoja poduzetništva kroz proces inkubiranja, predstavljeni su dosadašnji rezultati te mogućnosti proširenja kapaciteta. Razgovarano je o značaju Biznis inkubatora i prilikama koje on pruža početnicima u biznisu i mladima.
Gradonačelnik je čestitao svima koji su se odlučili za privatni biznis i pozvao sve nezaposlene da pokažu malo više hrabrosti i pokrenu vlastiti posao, zaposle sebe i druge te obećao pomoć Gradske uprave.
„Želim da probudimo ovaj grad i molim građane za malo više građanske hrabrosti. Budimo hrabriji i odlučniji da sebi napravimo bolji ambijent za posao i život“ – poručio je Gradonačelnik Kasumović.    (zeda.ba)