Gradonačelnik Kasumović ugostio Karate klub “Čelik” i viceprvakinju Balkana Enu Tabak

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas Marija Zakića, predsjednika Karate kluba “Čelik”, te Enu Tabak i Farisa Muračevića koji su ostvarili zapažene rezultate na Balkansko prvenstvu za djecu i seniore održanom u Beogradu.

Naime, Ena Tabak pobjedom četiri meča i osvojenim drugim mjestom te srebrenom medaljom postala je viceprvakinja Balkana, dok je Faris Muračević osvojio peto mjesto.

“Takmičenje se održalo od 3. do 5. juna u Beogradu, a učestvovalo je 1.200 učesnika iz 11 zemalja. Ovo je ogroman rezultat za članove našeg kluba, budući da je ovo najveći rang takmičenja koji postoji praktično kao Evropsko prvenstveno. Ovom prilikom želim se zahvaliti gradonačelniku koji nas je ugostio, čestitao na rezultatima i pokazao da ima sluha za sve sportove i talente grada. Žalosno, za razliku od Kantona, u čijoj nadležnosti je sport, gradonačelnik nas je odmah primio i čestitao na ostvarenim, zapaženim, rezultatima. To ne možemo kazati za Kanton, od kojeg smo samo u ovoj godini dobili šest odbijenica, a nikada nismo dobili neku pomoć od njih”, rekao je Zakić.

ČITAJ JOŠ:  Odsjek za protokol i informisanje svakodnevno informisao građane, prošle godine objavljeno 360 informacija sa fotografijama

Gradonačelnik Kasumović čestitao je predsjedniku kluba i mladim karatistima na zapaženim rezultatima, kazavši kako će Grad Zenica podržati njihov rad i nagraditi zapažene rezultate.

“Kako vam je poznato, nagrađujem i pozdravljam sve dobro što se dešava u našem gradu, a posebno mlade i talentirane sportiste. Vi svakako zaslužujete da Grad Zenica stane iza vas i pomogne vam u daljim takmičenjima, sa kojih ćete, siguran sam, također donositi medalje. Informisali ste me kako bi vam trebale adekvatnije prostorije za trening, a Gradska uprava sa mnom na čelu učiniti će sve da vam i taj problem riješimo”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH
GODISNJICA
MARKETING