Gradonačelnik Kasumović uručio vrijednu opremu veterinarskim stanicama

Gradonačelnik Kasumović uručio vrijednu opremu veterinarskim stanicama

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović predao je danas, u ime Službe civilne zaštite Grada Zenica, dvijema zeničkim veterinarskim stanicama „Zevet“ i „Weta“ na korištenje vrijednu opremu koja će unaprijediti rad stanica.

Prema riječima Mahmuta Burovića, direktora Veterinarske stanice “Zevet” u Nemili, ovo je prvi put da se na ovaj način formira Služba za spašavanje životinja u slučajevima neposredne opasnosti.

“Bilo da se radi o klimatskim nesrećama, požarima, zemljotresima, poplavama poput onih 2014. godina, po prvi put dobivamo vozila na upotrebu, kao i određene aparate za hitnu reakciju na samom terenu. To do sada nije bio slučaj. Mislimo da je oprema došla u prave ruke i da će kolege veterinari znati odraditi svoj zadatak”, poručio je Burović.

Na ovaj način spremnost veterinarskih stanica, odnosno Službe za spašavanje životinja, podići će na još veći nivo, ali je i priznanje za ovu struku koja je bila na raspolaganju i od izuzetne važnosti u svim klimatskim katastrofama.

Gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je kako su uručena vozila i oprema vrijednosti 12.000 KM, a koristit će u slučaju da bude neophodno poduzeti hitne epidemiološke mjere, kao i da se spriječe bolesti u stočarstvu.

“Gradska uprava čini maksimalne napore da osposobi sve svoje službe, odnosno da građani imaju što bolje uslove za život. Nadam se da ovu opremu stanice neće nikada upotrijebiti. Jedan dio opreme je nabavljen dok je drugi preraspodijeljen tamo gdje smatramo da je u ovom trenutku najpotrebniji, a to su veterinarske stanice”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnicima veterinarskih stanica uručeni su ključevi dva terenska vozila, kao i druga oprema od koristi za rad ove dvije veterinarske stanice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE