Gradonačelniku Kasumoviću za podršku u radu zahvalnica i od pčelara iz Nemile

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Članovi Udruženja građana “Pčela” iz Nemile posjetili su danas gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića i tom prilikom uručili su mu zahvalnicu za podršku razvoju pčelarstva i poljoprivrede na području grada Zenica.

Kako su istakli Zejnir Halilović, predsjednik Udruženja, njegov zamjenik Elvedin Hasanbašić i članovi Sedin Gulamić i Almir Kovačević, poticaji u oblasti poljoprivrede koje je u 2017. godini inicirao gradonačelnik Kasumović, “najbolja su stvar koja se zeničkim poljoprivrednicima, pa i pčelarima dogodila u posljednje dvije decenije”.

“Cilj programa poticaja poljoprivredi bio je da se unaprijedi poljoprivreda i ojačaju naša domaćinstva. Sretni smo što smo u tome uspjeli i obećavam da ćemo sa tim poticajima nastaviti i u narednom periodu. Naravno, ove godine želimo kroz poticaje adekvatno podržati i razvoj malih i srednjih preduzeća ali i poboljšati infrastrukturu da ljudi u ruralnim dijelovima kvalitetnije mogu privređivati i živjeti”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Udruženje građana “Pčela” iz Nemile koje okuplja 105 članova, od kojih je 90 aktivnih sa 2.627 košnica pčela, ove će godine biti organizator sajma meda i proizvoda od meda, gdje će gradonačelnik Kasumović biti generalni pokrovitelj. Gradska uprava i gradonačelnik spremni su i u narednom periodu još aktivnije podržati pčelarstvo, tim prije jer samo pri UG “Pčela” ima osam registrovanih obrtnika u pčelarstvu.