Portal 072info

Gradska Arena u Zenici domaćin Davis cup susreta BiH – Poljska

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović, i direktor Davis Cup selekcije BiH, Senad Hadžimešić, danas su u Zenici potpisali ugovor o domaćinstvu narednog meča najboljih tenisera Bosne i Hercegovine protiv reprezentacije Poljske, koji će se početkom februara igrati u Areni Zenica.

Selekciju BiH će, prema najavama, predvoditi trenutno naš najbolji igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

“Bit će veoma teško zabilježiti pobjedu, ali vjerujemo da ćemo probati nešto napraviti, jer naši igrači su bez povreda i očekujemo da budemo u punom sastavu”, rekao je Hadžimešić.

Zenička Arena će staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete našim najboljim teniserima i omogućiti da se predstave u najboljem svjetlu.

“I ovaj put će to biti na vrhunskom nivou, jer ćemo cijelo vrijeme biti uz reprezentaciju i vjerujem da ćemo moći odgovoriti svim potrebama koje su potrebne za organizaciju ovog spektakla”, kazao je Jovanović.

Za ovaj Davis Cup meč vlada veliko interesovanje ljubitelja sporta, a susret  između reprezentacija  BiH i Poljske na programu je od 3. do 5. februara 2017. godine.

Podijelite članak