Portal 072info

Gradska biblioteka Zenica obilježila svoj 65. rođendan

Gradska biblioteka Zenica danas je prigodnim programom obilježila 65. godišnjicu postojanja i rada. U ime uprave i zaposlenika zvanice je pozdravio direktor Gradske biblioteke Zenica Haris Abdagić. Grad Zenica biblioteku je konstantno podržavao svih šest i po decenija, zbog čega je gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručena zahvalnica.

“Čestitam 65. rođendan uposlenicima, upravi i svim korisnicima usluga Gradske biblioteke. Ovo je prepoznatljiva kulturna ustanova u našem gradu i moja je želja da tako i ostane. U idejnom rješenju koje je pobijedilo na međunarodnom javnom pozivu za uređenje Trga Alije Izetbegovića planirano je da Gradska biblioteka dobije svoje prostorije u blizini Muzeja Grada Zenica i vjerujem da će to rezultirati boljim radom biblioteke i većim brojem čitalaca”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

U okviru programa obilježavanja 65. godina rada Gradske biblioteke Zenica promovisana je knjiga “Još je jutro puno snova”, koja je zbornik radova sa konkursa “Život je bajka” kojeg je Gradska biblioteka Zenica objavila prošle godine.

Podijelite članak