Portal 072info

Gradska uprava Zenice će davati Čeliku 400.000 KM, ali nema dogovora sa Poreskom

Gradska uprava Zenice saopćila je kako je spremna da izvrši plaćanje reprogramiranih dugovanja Nogometnog kluba Čelik prema Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa zaključkom Gradskog vijeća Zenica, ali da nije dobila potpisan sporazum.

Sredstva za plaćanje reprograminih dugovanja bit će operativna “u najkraćem roku, nakon što NK Čelik sa Poreznom upravom FBiH potpiše Sporazum o reprogramu”, a bez potpisanog Sporazuma između Čelika i Porezne uprave FBiH i otplatne liste, Grad nije u mogućnosti početi sa uplatom sredstava za reprogram.

Kao što je poznato, Gradsko vijeće Zenice je 29. juna donijelo zaključak prema kojem se prihvataju dugovanja Nogometnog kluba Čelik prema Poreznoj upravi FBiH nakon potpisivanja Sporazuma o reprogramu. Relizacijom ovog zaključka Gradska uprava će za potrebe plaćanja dugovanja NK Čelika na godišnjem nivou izdvajati blizu 400.000 KM i to u periodu od deset godina.

Nažalost, nakon više od dva mjeseca predstavnici Čelika nisu s Poreznom upravom FBiH potpisali sporazum tako da zaključak Gradskog vijeća Zenice do sada nije bilo moguće provesti.

FENA

Podijelite članak