Portal 072info

Gradska uprava Zenice traži ubrzanje procesa ozdravljenja NK Čelik

Gradska uprava Zenice je zbog niza problema u Nogometnom klubu Čelik, koji proteklih godina zaokupljaju sportsku javnost grada i koji su kulminirali u ovoj godini, uputila javni poziv klupskim organima “za dostavu prijedloga sanacije stanja u NK Čelik”.

U pozivu se navodi da “vrijeme za spas NK Čelik ističe, a Gradska uprava nikada nije dobila plan sanacije kluba” te se pozivaju Upravni odbor NK Čelik i neformalna grupa građana ‘Za Čelik’ da taj plan dostave na adresu Gradske uprave.

Izričito se traži da se konačno definiše termin “reprogram” i odredi da li se reprogram odnosi na porezna dugovanja NK Čelik ili na cjelokupan dug koji je predstavljen radnoj grupi.

Navodi se također da je gradonačelnik s vijećnicima u Gradskom vijeću Zenica saglasan da Gradska uprava podrži reprogram poreznih dugovanja Nogometnog kluba Čelik, kao jednog od simbola Zenice.

Naredna sjednica Gradskog vijeća Zenica zakazana je za 22. juna i ukoliko bi se precizirani zahtjevi dostavili na vrijeme, već s 1. julom bi se moglo krenuti u sanaciju stanja u NK Čeliku i njegovo ozdravljenje, kaže se u pozivu.

Podijelite članak