Gradski bazeni u Zenici zbog kiše su i bez vode i bez kupača

Gradski bazeni u Zenici, koji su za novu sezonu kupanja bili spremni još 1. juna, ni ovih, prvih dana jula još nisu otvorili svoje kapije za kupače.

Kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u Gradu Zenici Feđa Jovanović, sada su odlučili početi puniti bazene vodom.

“Odlučili smo početi puniti bazene pa, ako se ukaže prilika da koliko-toliko vremena ponudimo kupačima da se kupaju. U kontaktima sam s kolegama iz drugih gradova, koji su mi kazali da ni oni ne rade”, kaže Jovanović.

Na pitanje koliko će loši hidrometerološki uslovi utjecati na poslovanje preduzeća, s obzirom na to da se ranijih godina, na dnevnom nivou, na zeničkim bazenima kupalo i oko 3.000 kupača, Jovanović kaže da će to moći znati tek na kraju sezone.

“Udar će sigurno biti veliki, ali i koliki, to sada ne možemo procijeniti. Nije samo problem što ne rade bazeni, jer nam zbog kiše ne rade u punom kapacitetu ni teniski i drugi vanjski tereni. Mi smo kao i poljoprivrednici, zavisimo od vremena”, napominje Jovanović.

Copy

Kako se zenički bazeni vodom pune iz obližnje Babine rijeke, a zbog zamućenosti i rijeke čestim kišama te opasnosti po se ne ošteti sistem prečišćavanja, bazene do sada nisu bili ni punili.

Fena

Prethodni članakZašto nam zuji u ušima?
Sljedeći članakUstavni sud FBiH jednoglasno odbacio zahtjev SDA i Galijaševića – budžet Grada za 2017. godinu po Zakonu i Statutu