Portal 072info

GRADSKO VIJEĆE Rusmir Isak u borbi protiv korupcije, pokrenuo i inicijativu za izgradnju dječijih igrališta!

Vijećničko pitanje: „Gospodine gradonačelniče, na prošloj sjednici Gradskog vijeća izjavili ste da su vam neke kladionice nudile mito kako biste obustavili proces povećanja administrativne takse za kladionice. S obzirom da se radi o pokušaju mita, pozivam kantonalno tužilaštvo i nadležne istražne organe da se aktivno uključe  u razmatranje ovog krivičnog djela i procesuiraju njegove počinioce.

Inicijativa za realizaciju projekta sportskih igrališta u cijelom gradu: „Evidentno je da su igrališta na Kamberovića polju pokazala izvanredan efekat nakon što su renovirana. Igrališta su puna djece koja igraju basket, odbojku, i upražnjavaju druge sportove. Sinoć sam pročitao da je javno preduzeće dobilo sredstva od nadležnog federalnog ministarstva, kako bi se ta igrališta osvijetlila. Predlažem da resorna gradska služba i javno preduzeće za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća pripreme idejna rješenja i za druge pogodne prostore u gradu na kojima se mogu graditi i osvijetliti dječija igrališta

Postavljeno pitanje pokazuje opredijeljenost gradskog vijećnika Rusmira Isaka u borbi protiv svih vidova korupcije, kao najvećeg sigurnosnog zla zemalja u tranziciji, te njegovu odlučnost da se ta borba vodi na svim nivoima koruptivnog djelovanja.

Inicijativa se odnosi na brigu za najosjetljiviju kategoriju društva – za djecu. Svjetski trend je da se u velikim gradovima, koji oskudijevaju u vanjskim zelenim prostorima, vrši njihovo stalno ozelenjevanje i prilagođavanje zajedničkom korištenju, pa tako i izgradnja igrališta u Zenici ima, uz sportski cilj, i onaj važniji, odgojni, da ih skloni sa ulici i usmjeri u društveno korisne aktivnosti.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box