Portal 072info

Gradu Zenici dodijeljen BFC Certifikat

Ispunjenjem blizu 90 posto uslova propisanih standardima BFC-a, Grad Zenica je postao nosilac certifikata grada sa povoljnim poslovnim okruženjem. Danas je gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću, uručena potvrda o dobijanju BFC Certifikata i predata BFC tabla za zgradu gradske uprave.

Ovim certifikatom dokazuje se da Zenica ima razvijen i unaprijeđen sistem komunikacije i pružanja usluga privrednicima i potencijalim investitorima.

-Gradska uprava, na čelu sa Fuadom Kasumovićem, pokazala je izvanrednu odlučnost u stvaranju uslova za uspostavljanje održivog poslovnog okruženja, – ocjena je predstavnika Mreže za povoljno poslovno okruženje Jugoistočne Evrope, koji su gradonačelniku danas uručili potvrdu o BFC Certifikatu, kao i BFC tablu za zgradu gradske uprave.

Program potvrde povoljnog poslovnog okruženja kroz postupak BFC certifikacije je regionalni proces i instrument, koji omogućava ocjenu nivoa spremnosti lokalnih zajednica za saradnju s potencijalnim investitorima. Ujedno obavezuje certifikovane opštine i gradove na uspostavljanje transparentnih i efikasnih procedura, u svim fazama biznisa i sa svim akterima uključenim u proces privlačenja i realizacije investicija.

Zenica je 11. lokalna zajednica u Federaciji BiH, koja je tokom dugotrajnog postupka certifikacije, značajno doprinijela unapređenju i transparentnosti administrativnih procedura, smanjenju birokratije i brzini odgovora kod planiranja poslovanja i donošenja investicijskih odluka.

Osim Bosne i Hercegovine program BFC certifikacije se trenutno provodi na području Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore. (rtvze.ba)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box