Portal 072info

Granična policija BiH: Otkrivena falsifikovana vozačka dozvola Italije

Službenici Jedinice granične policije Hum u utorak su lišili slobode M.K. (1972.) državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo potragu zbog krivičnog djela “teška krađa”.

Osoba je kontrolirana na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. M.K. je predat službenicima Sudske policije Goražde.

Dan ranije, 12. septembar 2016. godine službenici Jedinice granične policije Bijeljina prilikom izlaska iz BiH na MGP Rača otkrili su falsifikovanu vozačku dozvolu Italije. Naime, pregledom ličnog prtljaga I.A. (1979.) državljanina Makedonije pronađena je spomenuta vozačka dozvola koja je privremeno oduzeta, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Dodaju da je o događaju obavješteno Okružno tužilaštvo Bijeljina po čijem će nalogu protiv I.A. biti dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela “falsifikovanje isprave”. Podsjećamo da su kod iste osobe službenici JGP Bijeljina 19.7.2016. godine također otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Italije.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box