slika 2 zatamljena lica 41121 1536x895 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 16:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su 3. novembra oko ponoći, na području općine Zvornik u mjestu Debela Međa, spriječili krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

NER FIT

Nakon što su, prilikom kontrole državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili čamac u kojem se nalazilo 19 osoba afroazijskog porijekla.

Pod kontrolom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe (po izjavi državljani Afganistana), koje su upravljale čamcem, osumnjičene za počinjenje kaznenog djela krijumčarenja osoba. Obje osobe su lišene slobode i iste će u zakonskom predviđenom roku biti predane tužitelju Tužiteljstva BiH uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba. Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Preostalih 17 krijumčarenih osoba (četiri državljana R. Turske, pet Indije i osam Afganistana), bit će saslušano u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja te predani nadležnoj Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER