Granična policija: Spriječeno krijumčarenje čokolade

Policijski službenici Jedinice granične policije za podršku i kontrolu Gradiška su 2. aprila 2015. godine na magistralnom putu Bosanska Gradiška – Banja Luka zaustavili i kontrolirali teretno motorno vozilo marke “mercedes“ sa priključnim vozilom registracijskih oznaka SR Njemačke, kojim je upravljao državljanin BiH, J. A. (1972.)

Kontrolom je utvrđeno da je tovarni prostor priključnog vozila plombiran i pun nove robe. Zbog sumnje da se radi o krijumčarenoj robi, policijski službenici Granične policije BiH su obavijestili Regionalni centar Banjaluka Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Zajedničkim radom utvrđeno je da se u vozilu nalazila razna roba bez potrebne dokumentacije poput prehrambenih proizvoda: 11.500 komada čokolada od 100 grama i oko 1.500 komada čokoladnih slatkiša poput Nutella namaza ili Kinder jaja, te u manjem broju drugih roba: mašina za veš, suncobrana, mikrovalnih pećnica, romobila, desodoranasa, deterdženta za veš i dr.

Otkrivena krijumčarena roba i predmet su predati Upravi za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

oslobođenje

Prethodni članakZdravlje u čaši: Lan i kefir za dobar početak dana
Sljedeći članak20 zanimljivih činjenica koje niste znali o prezervativima