Granična policija zaplijenila 5.250 kutija cigareta vrijednosti oko 28.000 KM

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Posebni tim Granične policije BiH, 9. aprila 2021. godine, spriječili su nezakonit promet 5.250 kutija cigareta bez akciznih markica, u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kako je rečeno iz GP BiH, cigarete su otkrivene na području Zvornika prilikom kontrole i pregleda automobila marke “Passat”, bh. nacionalnih oznaka.

“Vozilom je upravljao E.M. (1967.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres vozila i stambenog objekta koji koristi osumnjičeni”, kazali su iz GP-a BiH.

Cigarete, stoji u saopćenju, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 28.000 KM, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘nedozvoljen promet akciznih proizvoda’, protiv E.M. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH”, navode iz GP-a BiH.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakSlovenija mijenja pravila na granicama
Sljedeći članakU Sarajevu se sahranjuje kao na pokretnoj traci