Granični policajci spriječili šverc cigareta u vrijednosti od 95.000 KM

2 39

U nastavku operativne akcije kodnog naziva „Štit 2021“, pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su jučer u naselju Gornji Lipnik kod Gacka spriječili krijumčarenje 17.750 kutija cigareta raznih robnih marki bez akciznih markica.

Zaplijenjene cigarete, vrijednosti 95.000 KM, pronađene su na šumskum putu iz smjera Crne Gore. O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva BiH, prema čijim uputama se nastavlja rad na predmetu.

Direktor GPBiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija BiH intenzivno bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta te da je opredijeljenost Granične policije BiH permanentna zaštita državne granice.

– U nastavku akcije „Štit“, pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje još jednom su pokazali ustrajnost i usredotočenost na borbu protiv svakog oblika kriminaliteta, uz svakodnevnu i intenzivnu borbu protiv nezakonitih migracija – rekao je Galić.

Podsjetimo, u sklopu operativne akcije „Štit 2021“ u aprilu je spriječeno krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići, u vrijednosti 133.750 KM.