Portal 072info

Greške koje muškarci teško praštaju

Ušli ste u vezu s “gospodinom pravim” i on je postao cijeli vaš svijet? Vrlo vjerovatno je to jedna od grešaka koje mnoge žene rade kada “uhvate” muškarca svojih snova.

A onda, nakon nekog vremena se pitaju: “Pa, šta je pošlo po zlu? Sve je bilo savršeno…” Kako se ne biste doveli u tu situaciju, pročitajte koje su greške koje većina žena radi.

1. Previše dajete

Žene su po prirodi spol koji je brižniji i samim tim češće će se prema svom partneru postavljati zaštitnički. Ako ulažete u vezu previše, s dobrim namjerama, ne sumnjamo, to ipak može da dovede do problema s negativnim posledicama po vašu vezu. Razlog tome leži u činjenici da dok sve podređujete vezi i njegovim potrebama, zanemarujete svoje. Partneri u vezi treba da budu ravnopravni, pa nikako ne biste smjeli da se podređujete partneru. U vezi bi oboje trebalo da uživate i da dopunjujete jedno drugo, a ne da se podređujete jednoj osobi.

2. Uvijek opraštate

Kada neko pogriješi, potrebno je priznati grešku, izviniti se i oprostiti. Ali ne svaki put. Ako se iste greške ponavljaju više puta, to je pokazatelj da partner nije svjestan ili namjerno ide preko vaših osjećanja i onoga što vas ljuti. A to je loš znak. Sve dok zna da ćete vi baš svaki put da oprostite, više i nema osjećaj da radi nešto pogrešno.

3. Stalno ste zajedno

Lijepo je što želite da provedete svaki slobodan trenutak zajedno, ali svaki partner treba da ima neko vrijeme za sebe. Samim tim ćete zadovoljiti neke svoje potrebe, a i daćete partneru prostora za njegove. Nećete ga gušiti, a tada će vam se uvijek vraćati još sretniji. Uostalom, zar zaista želite da stalno budete s njim i njegovim društvom i da slušate priče o fudbalu, automobilima i slično?

4. Nemojte finansijski da zavisite od svog partnera

Novac je stalan izvor svađa, čak i kod najstabilnijih partnera. Stoga budite finansijski nezavisni jer ćete tako imati osjećaj sigurnosti. Ne želite za svaku sitnicu da tražite od svog partnera novac ili da mu se pravdate što morate da kupite tampone ili poklon za prijateljicu, zar ne?

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box