Portal 072info

Greške pod tušem

20117_1
Ukoliko imate suhu kožu možda pravite sljedeće greške kada se tuširate.

Ništa ne opušta toliko kao tuširanje vrućom vodom. Ništa ne može tako brzo da nas ugrije kao vrući tuš. Međutim, ništa ne isušuje kožu tako lako kao voda koja je suviše topla i tako uklanja sva ulja sa naše kože.

Ni hladna voda nije dobro rješenje. Umjerena temperatura, tolika da koža ne porumeni, najviše joj prija.

Ukoliko volite gelove i ostale preparate koji obilno pjene, ne čudi što vam je koža suva. Trebalo bi da koristite sapune koji sadrže što manje supstanci sa surfaktantima. Riječ je o hemikalijama za koje se “lijepe” ulja sa vaše kože, čime je odlično čiste, ali i isušuju. Umjesto takvih preparata kupujte sredstva za tuširanje na kojima piše da su za svaki dan, ili da koži daju vlagu. Slobodno koristite i ona za bebe i djecu.

Na kraju, ali ne manje bitno, ispiranje vode. Ne žurite sa tim, detaljno skinite sav sapun, gel, bilo šta čime ste se kupali. Ostaci sapuna na koži ne samo što je isušuju, već mogu da izazovu ozbiljne iritacije.

Kada izađete iz kabine za tuširanje dobro se obrišite. Međutim, ne znači da trljate kožu peškirom, mada neki kozmetičari to preporučuju umjesto pilinga, već tapkajte frotir po tijelu dok ne upije svu vodu. Zatim nanesite hidratantni losion za tijelo i sačekajte makar pet menuta prije nego što se obučete.

Postoji jedan “trik” kojim ćete skratiti vrijeme provedeno pod tušem, a nećete nauditi vašoj koži. Zapravo će vam ona biti zahvalna. Koristi mlijeko za tijelo koje voli vodu!

Nivea In-shower Smooth mlijeko za tijelo sa ši buterom. Taj dragocjeni sastojak se aktivira vodom i koža ga automatski apsorbuje dok se još tuširate.

Dakle, nakon što ste se okupali uobičajenim proizvodom za tuširanje, isperite ga, a potom nanesite In-Shower Smooth Sensation mlijeko za tijelo dok ste još u tuš kabini. Isperite ga, osušite kožu peškirom i spremni ste za oblačenje i pokret!

Hidrirajući zaštitni film će ostati na vašoj koži i nakon ispiranja vodom, a stabilizatori za zadržavanje vode će obezbijediti da koža bude hidrirana i glatka bez masnog osjećaja na koži.

Podijelite članak