Portal 072info

GRICKATE NOKTE: Ovo su trikovi koji će vam pomoći da zaustavite tu neugodnu naviku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neugodna navika grickanja noktiju osim što estetski ne izgleda lijepo, narušava i vaše zdravlje. Razne bakterije koje se nalaze na rukama i ispod noktiju grickanjem ih unosite u vaš organizam.

Navika grickanja noktiju može biti povezana sa stresom, tjeskobom ili običnom dosadom. Bez obzira na razlog vrijeme je da se riješite ove neogodne navike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Potrebna je snaga volje, ali i podrška okoline. Ipak, najvažnije od svega jest – donijeti čvrstu odluku:

1. Priznajte

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao kod svake loše navike, bitno je da prvo priznate da imate problem. Iako se može činiti kao nešto sasvim jednostavno, to može biti najteži dio posla. Podijelite sa svojim prijateljima, kolegama, članovima obitelji i bliskim ljudima oko sebe svoj naum da prestanete grickati nokte kako bi bili svjesni vaše odluke i kada to bude potrebno, upozorili vas da “izvadite prste iz usta”. Dajte obećanje sami sebi da želite prestati s ovom navikom i uzmite to za ozbiljno, baš kao kada vas prijatelj zamoli da čuvate njegovu tajnu. Ne želite ga iznevjeriti, piše Novi.

2. Otkrijte uzrok

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Logično, ako znate koji je uzrok da grizete nokte, onda je lako udariti u srž problema. Pokušajte “detektirati” u kojim situacijama, dijelovima dana ili okruženjima dobivate poriv za “grickanjem”. Ako uvidite da je riječ o tome da u društvu s određenim ljudima to radite češće – eto vam odgovora. Eliminirajte iz svog života, barem privremeno, ako ne možete trajno, “okidače zbog kojih su vam “nokti tako privlačni”.

3. Kratki nokti

Neka nokti uvijek budu kratko odrezani. Što su kraći, imat ćete manje “materijala” za grickanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Manikura

Najbolja stvar koju možete učiniti za sebe jest da napravite manikuru kod kuće. Iako mnogima zvuči odbojno i pomisliti da se “sad upuštaju još i u takvo nešto”, ovo može biti jedan od najboljih načina da ustrajete u svojoj odluci. Ako su vaši nokti lijepi i njegovani ili tako izgledaju barem dan ili dva, imat ćete manje poriva da uništite taj uspjeh.

Rašpicom ih oblikujte, neka budu iste dužine i oblika. Za početak je najbolje imati ovalni oblik noktiju jer je to najjednostavnije za održavanje i teže ih je zahvatiti zubima kada nemate kutove na noktima. Koristite bazni lak za nokte jer će on spriječiti daljnje listanje i pucanje noktiju i zaštiti će ih dok vaši nokti dovoljno ne narastu. Nokte nalakirajte jarkim bojama, poput crvene, jer kada zagrizete tako nalakiran nokat, oštećenje se brzo vidi i upadljivo je. Završite s nekim top-coatom, odnosno bezbojnim lakom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

5. Nema preko noći

Trebat će mnogo vremena da vaši nokti ponovno budu lijepi i potpuno zdravi. I koži oko nokta trebat će neko vrijeme da zacijeli, ali nemojte da vas to obeshrabri. Neka vam to bude poticaj da što prije prestanete s navikom grickanja noktiju.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME