Grmoja o gostovanju Komšića: Ako je hrvatski nacionalizam vatra od koje BiH treba strepiti, onda je on gorivo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Na gostovanje Željka Komšića u emisiji Nedjeljom u 2 komentar za portal Bild.ba dao je Nikola Grmoja, Mostov zastupnik u Hrvatskom saboru.

– Komšićeva bahatost vidljiva je od načina na koji se obukao za emisiju, do stila kojim je pričao u emisiji – rekao je Grmoja.

Svjestan šta radi

Po riječima ovog zastupnika, Komšić je svjestan šta radi.

– Pregršt floskula, jeftinih spinova i obmana. Komšić je jedan od najvećih krivaca jer BiH nije onakva kakvom bi je on navodno volio vidjeti. I što je najbolje on je toga apsolutno svjestan, ali nije ga briga. Svjestan je da će ponovo prevarom i glasovima Bošnjaka biti izabran za hrvatskog člana Predsjedništva – rekao je Mostovac.

On Komšića vidi kao “drugog bošnjačkog” člana Predsjedništva BiH i kao pogonsko gorivo za hrvatski nacionalizam.

Vlastiti politički prosperitet

– Ne zanima ga kako to utiče na opstanak Bosne i Hercegovine, sve što njega zanima je njegov vlastiti politički prosperitet. Ako je hrvatski nacionalizam i radikalizam vatra od koje BiH treba strepiti, onda je upravo Komšić gorivo – kazao je Grmoja.

Uputio je kritike i na uređivačku politiku HRT-a.

– Nažalost, porazno je da mu je u emisiji poput ove danas i to na javnom servisu omogućeno da se opet naruga Hrvatima u BiH prije nego ih još jednom prevari i ponizi – zaključio je Mostovac u izjavi za Bild.ba.