Grupa Haris Abdagich & BalkanEros promovišu drugi studijski album

Prošle su već tri godine od dana kada smo snimili pjesmu ‘Da ostaneš mlad’ u studiju Đanija Pervana. Tada nismo znali šta nas očekuje, niti smo mogli naslutiti da ćemo danas biti u prilici pozvati vas na promociju našeg novog albuma. Balkanjeros Rokenrol je stil našeg života, našeg muziciranja, naših pjesama, ali i načina na koji se nosimo sa svim usponima i padovima u ovom poslu.

U tom stilu, potpuno samostalno, izborili smo se sa brojnim preprekama i uspjeli snimiti deset novih pjesama, te sedam spotova. Samostalno znači neovisno. Neovisno od tuđe produkcije, od tuđih finansija, od tuđe estetike. I ono što smo dobili je jedan kroz jedan, handmade, domaći proizvod.

Istina, dio naše kreativne radionice nerijetko su bili i mnogi dragi prijatelji, koji su u ovu priču uložili brda dobre volje, vremena i pozitivne energije, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Neki od njih bit’ će nam gosti i na promociji albuma. U periodima kada je bivalo teško, sretali smo znakove pokraj puta, koji su nam popravljali energiju i davali podršku da nastavimo dalje. Jedni od njih ‘lajkovima’ su ‘pogurali’ drugu fazu snimanja albuma, a drugi su nam nesebično ustupili svoj medijski prostor i osnažili nas. Zato smo odabrali FACE TV. Ili su oni zato odabrali nas. A možda smo se samo ‘našli’, jer je tako trebalo.

Iskreno se nadamo da će nam balkanjeros rokenrol svima donijeti samo zadovoljstvo. U četvrtak, 20. augusta, slavimo četiri rođendana članova benda. Promocijom albuma ‘Balkanjeros rokenrol’ otvaramo drugo izdanje Anti Dep Zen Festa, te najavljujemo novu etapu postojanja benda BalkanEros. Ne možemo sa sigurnošću reći šta nas tamo očekuje, ali smo sigurni da će biti pjesme, plesa i ljubavi.

Želimo to podijeliti sa svima! Hvala vam na svemu što ste već uradili za nas. Bit’ će nam čast i mnogo ćete nas usrećiti, ako 20.08.2015. god. izdvojite dijelove svog privatnog i poslovnog vremena, te budete opet s nama, uz Balkanjeros Rokenrol.

Copy
Prethodni članakVREMENSKA PROGNOZA: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme
Sljedeći članakŽenska nogometna U19 selekcija BiH savladala Albaniju 3:1