Portal 072info

Grupa navijača Čelika predlaže “bojkotovanje bojkota” protiv Željezničara

Jedna navijačka grupa “Robijaša”, iz zeničkog naselja Blatuša, izgubila je strpljenje zbog nejasne situacije oko bojkota domaćih utakmica NK Čelika i oglasila se plakatima kojima poziva da se za subotnju utakmicu protiv sarajevskog Željezničara, ova navijačka grupa, ipak, okupi na južnoj tribini stadiona Bilino polje i navijaju za crveno-crne, piše FENA.

Prema informacijama sa društvenih mreža moglo bi se zaista dogoditi da dođe do ovog iznenadnog “bojkotovanja bojkota” ponajviše zbog neprimjernog ponašanja igrača, trenera i navijača gostujuće ekipe tokom prošlosezonskog gostovanja na Bilinom polju, kada je bilo nesportskih scena na terenu i gledalištu.

Da li će doći do dogovora da se ‘jug’ Bilinog polja u subotu napokon napuni, i da navijači pomognu da se prebrodi najveća igračka kriza u redovima Zeničana bit će poznato u subotu, kada počne meč između Čelika i Željezničara.

Domaćini će na teren istrčati bez nekoliko prvotimaca i njihovim zamjenama bi itekako dobro došla podrška sa najjače tribine stadiona Bilino polje – sa Robijaškog ‘juga’.

FENA/ENB

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak