Grupno silovanje djevojke prenosili uživo na Facebooku

Grupno silovanje djevojke prenosili uživo na Facebooku

Tri muškarca uhapšena su zbog sumnje da su silovali djevojku u švedskom gradu Upsala i ovaj gnusni čin uživo prenosili na društvenoj mreži Facebook.

Prema pisanju švedskog portala “Aftonbladet.se”, silovanje se dogodilo u jednom apartmanu u Upsali u ranim jutarnjim časovima u nedjelju, a djevojka nije bila u potpunosti svjesna šta se dešava.

Silovanje je uživo prenošeno na jednoj zatvorenoj grupi na Facebooku, koja ima oko 60.000 članova, a policiju je o ovom slučaju obavijestila Džozefin Landgren koja je vidjela snimak.

“Dvojica muškaraca su gurali djevojku na krevet. Najprije sam pomislila da se radi o neukusnoj šali. Ali nije bila šala u pitanju”, rekla je ona.

“Jedan od njih joj je potrgao odjeću, a potom legao na nju”, dodala je Džozefin Landgren. Drugi svjedok događaja je izjavio da je jedan od silovatelja tjerao djevojku da kaže kako nije silovana.

“Bio je ekstremno surov. Stavljao joj je riječi u usta i smijao se tokom snimanja”, rekao je svjedok. Kada je policija stigla na mjesto događaja snimak se još uvijek emitovao, a Markus Svenson iz policije je potvrdio da su u posjedu kopije snimka silovanja i dodao da postoji mnogo svjedoka.

“Mnogi ljudi su vidjeli emitovanje”, rekao je Svenson za švedsku državnu televiziju, a potom dodao da je žrtva hospitalizovana i odvedena u sigurnu kuću.

Policija provodi istragu o cijelom slučaju, a neki mediji pišu da su silovatelji izbjeglice koje su došle u Švedsku, iako za to ne nude nikakve dokaze. Na jednoj fotografiji koju je objavio portal “Expressen.se”, vide se djevojka i muškarac koji u ruci drži pištolj, ali su njihova lica zamagljena.

Takođe su objavljene i fotografije na kojima se vidi silovanje, ali su i one zamagljene. Postoji i fotografija na kojoj se vidi trenutak kada u apartman upada policija. Snimci su uklonjeni sa društvenih mreža.

nezavisne.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE